В України списки відрахованих студентів одразу передаватимуть до ТЦК: домовленість

Після значного посилення мобілізації все більше чоловіків старшого віку почали здобувати вищу освіту. Тому всі вищі навчальні заклади повинні будуть надавати списки до ТЦК тих студентів, яким не вистачило балів для вступу або будуть відраховані походу навчання.

Про це розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

За його словами у військкомати є домовленість з вищими навчальними закладами.

Мобілізація це один із найскладніших і найважливіших завдань для наших країни. Не секрет ні для кого, що багато чоловіків поступають навчатися, щоб отримати законну відстрочку від армії. Але жага до знань повинна бути підтверджена академічними досягненнями. А списки відрахованих студентів одразу передаватимуть до ТЦК– розповів Юрій Погуляйко

Також він додав, що всім українцям рано чи пізно потрібно готуватися до мобілізації, адже війна ще може тривати довго, а захисники на передовій потребують перепочинку та підсилення, тому вищі навчальні заклади будуть допомагати виконувати завдання, які поставив Генеральний штаб.

Зазначається, що влада давно спостерігає проблему ухилення від мобілізації через навчання. І зараз активно працюють над механізмом фільтрації чоловіків і будуть вичисляти тих, хто вступає в університет, щоб отримати відстрочку від служби в армії.

Нагадуємо, що Міносвіти оприлюднили списки, що на цей рік подала понад 200 тисяч чоловіків на вступ на магістратуру і з них 134 тисячі чоловіків 30 + років. І це тільки дані по магістратурі, а ще є багато чоловіків, які вступають на аспірантуру та бакалаврат.

Тому, щоб вступити до магістратури, потрібно на основі ступеня бакалавра скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ), який цього року є дуже високим, а саме – 150 балів. Це зроблено для того, щоб поступали ті чоловіки, які дійсно навчаються. Фактично це одна з фільтрації студентів, яку придумала влада на сьогодні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.