У Резерв+ зʼявилася електронна відстрочка

Заступник Міністра оборони України Катерина Черногоренко зазначила, що мобільний додаток “Резерв+” скоро стане цифровим аналогом ТЦК.

Уже найближчим часом відстрочку від мобілізації можна буде оформити онлайн у додатку “Резерв+”. Про це Катерина Черногоренко розповіла в ефірі телемарафону.

Ми хочемо досить швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси автоматизувати, щоб вони полегшили роботу військкоматів і не забирали час і ресурси наших громадян, – зазначила вона.

Сервіс відстрочки повинен запрацювати до кінця літа, підкреслила Черногоренко.

Також вона відповіла на запитання щодо електронного бронювання працівників через державний портал “Дія”.

За її словами, кожен керівник підприємства матиме доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню.

Керівники підприємств будуть мати змогу бронювати критично важливих працівників онлайн. Вся інформація про бронювання працівників буде передаватися в реєстр “Оберіг”. Після чого кожен заброньований користувач матиме відповідний статус в “Резерв+, – розповіла вона

Черногоренко додала, що реалізація цієї функції потребує співпраці кількох міністерств: Мінекономіки, Міністерства цифрової трансформації, Міноборони, Пенсійного фонду.

На сьогодні робиться все можливе, щоб сервіс бронювання був запущений якомога швидше через додаток   Дія”, – зазначила вона

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.