В Україні хочуть змінити закон про мобілізацію

Закон про мобілізацію може зазнати деяких змін в питанні захисту критично важливих працівників. На сьогодні існує велика проблема, коли на підприємствах люди масово звільняються, адже всі керівники зобов’язані забезпечити явку своїх співробітників до ТЦК та СП.

Про це розповів нардеп від партій “Слуга народу” Олександр Федієнко в ефірі Ранок.LIVE.

За його словами, щоб отримати відстрочку підприємства повинні подати списки до Генерального штабу Збройних сил, після чого списки ідуть до Міністерства економіки і тільки тоді працівник може бути заброньований. Але узгодження списків займає до 25 робочих днів, а деколи ця цифра більша. Тому щоб не було випадків, коли чоловік жде бронювання, а його мобілізували, підприємствам хочуть надати змогу оформити на працівника відстрочка на 2 місяці.

Керівник підприємства, згідно з чинним законодавством зобов’язаний забезпечити явку працівника для оновлення своїх даних і він буде мати змогу оформити відстрочку для нього, якщо працівника повинні забронювати, – пояснив Федієнко.

Бронювання від мобілізації у “Дії”

Уже через декілька тижнів підприємства зможуть забронювати працівників у “Дії”. Це зможуть зробити підприємства, які визнані критично важливими для функціонування економіки України або забезпечують потреби Сил оборони. Отримати “бронь” можна у таких випадках:

  • працівник працює у зазначених категоріях компаній;
  • є у переліку реєстру військовозобов’язаних;
  • має трудові відносини, які підтверджують, що особа дійсно працевлаштована на підприємстві.

Нагадуємо, що також у Верховній Раді розглядають законопроект про “економічне бронювання”, це коли роботодавець платить за свого робітника 20 тисяч гривень і може забронювати його незалежного від його зарплати. Більш детально про “економічне бронювання” можна прочитати перейшовши за посиланням.

Також читайте:

З 16 липня всім чоловікам, які не стоять на військовому обліку, ТЦК буде надсилати повістки поштою.

Чи мобілізують людей з інвалідністю ІІІ групи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.