Стало відомо про три варіанта відкуплення від армії: ціни

Верховна Рада України збирається розглянути  три законопроєкти  економічне бронювання.

Чим вони будуть відрізнятися та яких працівників стосуватимуться.

На сьогодні у Верховній Раді знаходяться три законопроекти економічного бронювання. Про це повідомив голова економічного комітету Дмитро Наталуха.

За словами Наталухи, зараз нардепи розглядають законопроект, який дає змогу бронювати робітників за умови сплати роботодавцем підвищеного збору у розмірі 20 400 гривень на місяць. Такий вид бронювання забезпечить бронювання критично важливих працівників на підприємствах незалежно від їх зарплати.

Також є ще два законопроекти, які передбачають інші варіанти бронювання. В одному із варіантів броні є розмір зарплати не менш як 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року. Зараз він 3 028 грн, тобто мінімальний зарплатний поріг для броні становитиме 36 336 грн на місяць.

Інший законопроєкт поєднує в собі можливості бронювання як за критерієм зарплати у понад 36 тисяч гривень, так і підвищеного військового збору у понад 20 тисяч, які можуть сплачувати ФОПи.

Слід зазначити, що ФОП, який захоче отримати бронювання у разі прийняття законопроєкту, повинен бути зареєстрованим в системі не менше ніж 6 місяців. Тобто, не вийде створити ФОПа і на наступний день скористатися нагодою “економічного бронювання”.

Наразі ніякий законопроект не прийнятий по “економічному бронюванню”, але влада активно шукає способи наповнення бюджету України. За підрахунками Наталухи, у разі прийняття одного із законопроектів, це може принести в бюджет від 200 до 320 млрд грн. Дані кошти можна спрямувати на фінансування оборони, зокрема для забезпечення додаткових мобілізаційних ресурсів у разі потреби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.