Українці з протермінованими паспортами зможуть отримати посвідки на проживання

Українці в Угорщині можуть отримати посвідку на проживання навіть у разі закінчення терміну дії паспорта громадянина України. З цією метою уряд Угорщини у вівторок, 18 червня, видав відповідний указ, повідомляє «Європейська правда».

Згідно з указом, виданим у п’ятницю, 14 червня, на час дії надзвичайного стану в Угорщині прострочені паспорти громадянина України вважаються дійсними. Це означає, що українці можуть отримати посвідку на проживання, навіть якщо мають прострочене посвідчення особи. Крім того, це можна буде зробити й протягом шести місяців після закінчення надзвичайного стану в Угорщині. Однак українці з простроченими паспортами не зможуть пройти процедуру отримання угорського громадянства.

Зазначаємо, що Угорщина ввела надзвичайний стан у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке триває й досі.

Також нагадуємо, що згідно із законом про мобілізацію та військовий облік, який набув чинності 18 травня, військовозобов’язані громадяни України віком від 18 до 60 років мають оновити дані в ТЦК та СП або додатку «Резерв+», упродовж 60 днів. Це стосується й українців, які проживають за кордоном. Без цього вони не зможуть користуватися консульськими послугами й, зокрема, не зможуть відновити паспорт громадянина України.

Раніше наша редакція повідомляла:

Чи буде в Україні військова поліція.

Президент України підписав новий закон: як українці тепер будуть отримувати паспорти

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.