Офіційно представлений Starlink Mini, який може працювати від пауербанку: ціна та характеристики

Компанія SpaceX офіційно представила компактну версію терміналу для зв’язку Starlink Mini. Пристрій можна порівняти за габаритами зі звичайним ноутбуком і призначений для швидкого розгортання мережі буквально в будь-якому місці на планеті, де підтримується сервіс.

Згідно з офіційним описом від SpaceX, Starlink Mini – портативний набір, який легко поміщається в рюкзак і призначений для надання доступу до високошвидкісного інтернету з низькою затримкою на ходу. Габарити гаджета становлять 298,5 x 259 x 38,5 мм, а важить він 1,1 кг у разі самої «тарілки» та 1,53 кг – з підставкою та 15-метровим кабелем живлення. Корпус захищений за стандартом IP67, тому дощ йому не страшний.

Важливо, що Starlink Mini вже вбудований роутер, так що ніякого додаткового обладнання не потрібно. Для роботи йому потрібно 20-40 Вт енергії, тому він може харчуватися навіть від пауербанку. Максимальна швидкість становить 100 Мбіт/с.

Попри чутки про нижчу ціну порівняно зі стандартною версією Starlink, Mini-версія виявилася дорожчою — $599. Більше того, сама послуга доступу до інтернету також дорожча — $150 на місяць замість $120.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.