Мобілізація посилюється: скільки повісток військовозобов’язані чоловіки можуть отримати поштою в рік

Уже 16 липня закінчиться 60 денний термін оновлення даних військовозобов’язаними чоловіками. Ті чоловіки, які проігнорують дану вимогу буде надсилатися повістка поштою.

Як буде працювати повістка поштою та скільки раз в рік представники ТЦК можуть її надіслати військовозобов’язаному чоловіку. На ці питання відповів адвокат Руслан Ткаченко, який знається на тонкощах мобілізаційного закону.

За словами адвоката, що відповідно до статті 61 Конституції України, ніхто не можу бути повторно юридично притягнутий до відповідальності за одне і те саме правопорушення. Але у Верховній Раді врахували даний пункт і продублювали дану норму. Зокрема в статті 22 закону України “про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“, а також статті 1 “про військовий обов’язок та службу“ продубльовано оновити військово облікові дані з моменту оголошення і набрання чинності указу президента про мобілізацію.

Таким чином, виходить наступна ситуація, що з моменту коли кожен раз Президент буде продовжувати воєнний стан та мобілізацію, а це кожні три місяці, у військовозобов’язаних буде продовжуватися обов’язок протягом 60 днів оновити свої військово облікові дані. Тобто, чоловіки, які будуть уникати військового обліку, отримуватимуть кожні 90 днів повістку поштою і штраф.

Нагадуємо, що сьогодні штраф за ухилення від мобілізації у воєнний стан становить 17 – 25,5 тисяч гривень. Отже, сума штрафу може перевищити 100 тисяч гривень в рік. Слід зауважити, що після трьох отриманих повісток поштою на чоловіка можуть відкрити кримінальну справу за ухилення від мобілізації.

Також читайте:

За яку суму штрафу у чоловіків будуть конфісковувати квартири та будинки і продавати їх на аукціонах.

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.