Нові правила виїзду за кордон: що потрібно

Кабінет міністрів України вніс зміни до законодавства, згідно з якими QR-код у мобільному додатку «Резерв+» тепер є дійсним військово-обліковим документом при перетині кордону країни.

Про це повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

Як і раніше, перетин кордону здійснюється з дотриманням норм чинного законодавства. Рішення щодо пропуску осіб приймається на підставі наявності всіх необхідних документів, що дають підстави для перетину кордону.

Таким чином, при перетині кордону у вас має бути в наявності військово-облікові документи, як у паперовій, так і в електронній формі, інформація про звільнення від мобілізації або виключення з військового обліку за станом здоров’я.

Прикордонники наголошують, щоб всі чоловіки, які перетинають кордон, були уважними та мали при собі всю інформацію, як в паперовому вигляді, так і в електронному.

Для недопущення використання підроблених документів, у разі необхідності, представники РНБО перевіряють особу через систему «Оберіг». Якщо інформація буде мати розбіжності, чоловікові можуть відмовити в перетині кордону.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.