Польща запровадила обмеження на роботу чоловікам з України

У Польщі обмежать роботу українцям. Ми говоримо про чоловіків, які не мають водійських прав отриманих у цій державі.

Польща заборонила нашим співвітчизникам працювати у таксі, якщо вони не мають польських прав. Відтак, з 17 червня, водії які планували здійснювати пасажирські перевезення за допомогою додатків Bolt або Uber, повинні мати дійсні польські водійські права.

Про це повідомив Роберта Опас – речник Бюро дорожнього руху. Він зазначив, що ця міра спрямована на підвищення рівня безпеки та запобігання незаконному перевезенню людей.

Роберта Опас стверджує, що українцям не вдасться обійти новий закон: «Адже водійські права, видані в Польщі, знаходяться в нашій інформаційній базі, тому поліція може легко довідатися, чи водій має їх».

Більшість іноземців не потребують здачі додаткових іспитів – сказав Кшиштоф Урбан директор сервісу Free Now у Польщі.

«В більшості випадків таксистів, які працюють у Польщі, є вихідцями з трьох країн : України, Білорусі та Грузії. Дані громадяни отримують польські водійські права на базі існуючих прав з їхніх країн. Тобто, не потрібно проходити навчання і складати екзамен додатково, щоб поміняти права”, – підкреслив він.

Однак є одна вимога: щоб подати заяву на отримання польських водійських прав, претендент повинен проживати в Польщі понад 185 днів. Тому найближчим часом кількість водіїв може зменшитися, що призведе до зростання вартості проїзду пасажирів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.