В ухилянтів стане на одну проблему більше: співробітників ТЦК хочуть перевдягнути

Влада готується ускладнити життя ухилянтам ще більше. ТЦК можуть зробити цивільною структурою, тож усі працівники будуть у цивільному одязі. Відтак вирізнити їх у натовпі звичайних міських перехожих буде не легко.

Про це розповів голова Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Попри новий мобілізаційний закон, який набув чинності місяць тому, поповнення українських військ й досі йде надто повільно. Влада вважає, що в цьому випадку ТЦК спрацювало не ефективно, та його діяльності мала бути значно вищою. Тому зараз розглядається декілька варіантів реформування ТЦК, які можуть підвищити ефективність цих сил.

Один із варіантів – підпорядкувати TЦК Міністерству оборони. Прихильники цього кроку стверджують, що пряме приєднання значно покращить зв’язок між TЦК та військовим відомством. Завдяки цьому мобілізація відбуватиметься швидше та масштабніше.

Другий варіант – зробити ТЦК цивільними установами. Тоді центри комплектування будуть повністю підпорядковані цивільним службам, а працівники ТЦК перестануть носити військову форму.

Те що створюються рекрутингові центри та збільшується їхня кількість вже частина реформи”, – сказав нардеп.

Однак Завітневич зазначив, що цей варіант, як і перший, потребує детального аналізу. Глава комітету з питань оборони також підкреслив, що будь-які зміни під час війни потрібно впроваджувати з особливою обережністю, щоб не завдати ще більшої шкоди. Зрештою, нинішня мобілізаційна система, хоч і пробуксовує та все ж працює.

«Потрібно все обговорювати й реально дивитися на ситуацію, що працює, а що ні», – підсумував нардеп

Однак у будь-якому випадку ні той, ні інший варіанти не приносять користі ухилянтам. У першому випадку ТЦК усіма доступними засобами посилить «вилов» ухилянтів. У другому випадку їх неможливо буде здалеку ідентифікувати й встигнути “втекти”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.