SwitchLens перетворює смартфон на професійну камеру

На краудфандинговому майданчику Kickstarter стартував збір коштів на SwitchLens — камеру, що підключається, для смартфона. Гаджет поєднує просунуті можливості традиційних камер, включаючи підтримку змінних об’єктивів, з портативністю та можливостями смартфонів.

SwitchLens – повноцінна камера формату M43 (мікро 4:3). Аксесуар можна використовувати з iPhone з MagSafe, Android-смартфоном з підтримкою Qi2 або смартфоном у чохлі з магнітним кріпленням. Підключення між пристроями здійснюється через Wi-Fi.

Усередині SwitchLens використовується великий 1,33-дюймовий CMOS-сенсор: він значно більший, ніж у будь-якому сучасному смартфоні. Універсальне кріплення дозволяє використовувати різні об’єктиви від Panasonic, Olympus та інших виробників. Смартфон виступає у ролі видошукача. За допомогою фірмової програми користувач може регулювати ISO від 100 до 12 800, витримку від 10 секунд до 1/8 000 секунд і баланс білого від 2600 до 8600 K.

Камеру можна використовувати і окремо від смартфона, використовуючи останній для віддаленого видошукача та натискання кнопки спуску затвора, що дозволяє знімати себе збоку. Для цього всередині SwitchLens передбачений літій-іонний акумулятор 14500 (АА), що перезаряджається.

За допомогою SwitchLens можна робити фотографії у форматі RAW або JPG з роздільною здатністю 5592×3710 пікселів і знімати відео в 4K @ 60 fps. Весь відзнятий матеріал зберігається на карті пам’яті об’ємом до 1,5 ТБ, але також можна передавати контент на смартфон.

На етапі збору коштів SwitchLens пропонується за ціною 199 доларів, а після надходження у продаж гаджет коштуватиме 329 доларів. Постачання заплановано на листопад 2024 року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.