Стало відомо, як надовго будуть відключати світло: не пощастило чотирьом областям

Після ракетних обстрілів регулярні відключення електроенергії повернулися в наше життя. Електропостачання обмежили в усіх областях. Як з’ясувалося, чотирьом з них менш пощастило – їм доведеться більше часу проводити без електроенергії.

Протягом літа очікуються відключення навіть без нових пошкоджень або втрати генерації. Річ у тому, що до осені АЕС будуть ремонтувати, тому буде певний дефіцит електроенергії. Також, це залежить від погоди: відключення будуть коротшими, коли погода прохолодніша, й довшими, коли погода спекотна.

Співзасновник Фонду енергетичної стратегії Юрій Корольчук розповів, що влітку українцям відключатимуть світло в середньому на 2-3 години на добу. Однак у деяких областях ситуація буде гіршою.
“У Київській, Львівській, Одеській областях, у Харкові в кризовий період буде до 5-6 годин на добу”, – прокоментував він.

Важливі фактори включають погодні умови, імпортований потік електроенергії, роботу сонячної енергії та потужність технічного обслуговування блоку атомної електростанції. Корольчук сказав, що очікується покращення умов у вересні та жовтні, але все ще важко робити прогнози на зиму.

Нагадуємо, що раніше Денис Шмигаль зазначив, щоб забезпечити повністю всіх  українців електроенергію потрібно 19 ГВт, наразі Україна виробляє 10 – 11 ГВт.Також він зазначив, щоб повністю відновити сектор енергетики потрібні будуть роки, адже діло не тільки в грошах, а й в обладнані, яке неможливо зробити за короткий проміжок часу. Тому прогнозується, що зимою в деяких регіонах може будуть відклювати світло по 6 – 8 годин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.