Українки з інвалідністю підвищили ціну за фіктивні шлюби з ухилянтами

Після вступу в силу нового закону про мобілізацію багато чоловіків активізувалися, адже тепер не вийде просто уникати працівників ТЦК. За новим закон всі чоловіки повинні встати на військовий облік до 16 липня, інакше їх буде подано в розшук, а також оштрафовано на суму від 17 до 25 тисяч гривень.

Тому чоловіки, які не хочуть мати проблем з законом почали масово шукати жінок з інвалідністю, щоб одружитися і отримати відстрочку від служби в армії, а також можливість виїхати за кордон.

На фоні цього жінки з інвалідністю підвищили ціни за фіктивний шлюб з ухилянтами. Раніше така нестандартна послуга для чоловіків – ухилянтів коштувала 1500 – 3000 доларів, але після нового мобілізаційного закону ставки зросли й панянки вже вимагають від 4000 до 10 000 доларів. Таким чином, можна зробити висновок, що “такса” зросла у три рази.

Як відомо, що зараз є багато посередників, які створюють групи в телеграм каналах і пропонують таку послугу чоловікам, які шукають законний спосіб відкосити від армії. Також не рідкість, коли жінка на сайті знайомств пише, що вона інвалід і шукає заінтересовану особу в її послугах. Давайте будемо відверті, 10 тисяч доларів це хороша сума, тому багато жінок іде на ризики, щоб підзаробити таким шляхом.

Але в правоохоронних органах попередили, що такі особи підпадають під їхнє поле зору і уже багато осіб було покарано за такі дії.

Наприклад, у Волинській області засудили посередницю, яка допомогла одружитися військовозобов’язаному чоловікові та жінці з інвалідністю І групи. Після укладення фіктивного шлюбу пара намагалася перетнути кордон. Посередниця отримала значний штраф – 59 500 грн.

Ще одну особу визнав винним Яворівський районний суд Львівської області. Полтавчанка уклала фіктивний шлюб з військовозобов’язаним чоловіком, а потім допомогла йому виїхати з країни. Суд засудив жінку до трьох років позбавлення волі умовно.

Подібне покарання виніс Жовківський районний суд Львівської області. Жінка, яка має інвалідність 2 – групи, допомогла виїхати своєму другові через фіктивний шлюб. Українка визнала свою провину і наголосила, що допомогла давньому знайомому без грошової винагороди.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.