Виїзд за кордон у червні: озвучено попередження для українців

Літо – це період відпусток. І частина українців у цей час їде за кордон, щоби відпочити чи оздоровити дітей. Відповідно, попит на перетин кордону зростає, а разом з ним і черги на пунктах пропуску. Тому, плануючи виїзд за кордон, українцям радять врахувати, що черги з червня до серпня зазвичай значно більші, ніж в інші місяці. Найбільші черги на КПП

Переважно найбільші черги спостерігають на кордоні з Польщею, особливо на великих КПП, таких як:

  • «Шегіні»,
  •  «Устилуг»,
  •  «Краковець»,
  • ” Рава-Російська”.

Часто є черги і на КПП Тиса, що на кордоні з Угорщиною, і на КПП Ужгород, що на кордоні з сусідньою Словаччиною.

Тому прикордонники радять обирати інші пункти пропуску для перетину кордону. Особливо це слід врахувати, якщо у вас є пересадка в іншій країні. Щоб, наприклад, не запізнитись на літак.

Заборонені товари та продукти

Також слід пам’ятати, які товари заборонено перевозити через кордон і не намагатися забрати заборонені товари або продукти. А потім прикордонники фіксуватимуть порушення та час перетину кордону значно збільшиться. А ще можна отримати штраф.

Документи на дитину

Крім того, традиційно на вихідних кількість охочих виїхати за кордон зростає. Початок червня цього року припав на вихідні, тому якщо плануєте поїздку 1-2 червня, то розраховуйте на дещо більші черги, ніж у будні.
Якщо за кордон їхатиме дитина, прикордонники радять батькам завчасно підготувати та перевірити усі документи. Особливо якщо дитина перетинає кордон у супроводі сторонньої особи. Це важливо, щоб потім на кордоні не виникло небажаних ситуацій і поїздка не скасувалась.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.