В Дії скоро з’явиться дуже довгоочікувана функція для всіх українців

У Верховній Раді України працюють над тим, щоб запровадити послуги з розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в мобільному додатку «Дія».

Як повідомляє Інститут дослідження автомобільного ринку, незабаром автомобілі можна буде розмитнити через “Дію”. Коли саме це стане можливим, не уточнюється.

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт № 10380, який передбачає впровадження розмитнення автомобілів у застосунку “Дія”. Зараз, в парламенті готуються до другого читання по цьому питанню.

Про те, які зміни будуть внесені до законопроєкту, відомо лише приблизно. Але запевнимо, вони точно будуть. По-перше, незрозуміло, яку ціну автомобіля братимуть за основу для подальших розрахунків – ринкову чи митну, з урахуванням акцизів. По-друге, не зрозуміло, як розмитнюватимуть автомобілі у спеціальних комплектаціях та версіях.

Ще одна правка – пропонується пов’язати розмитнення авто в “Дії” із забороною сертифікації авто. Мар’ян Заблоцький повідомив, що дану правку підтримали 54 нардепи.

Як відомо, для розмитнення автомобілів через “Дію” мають створити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів. Вона буде містити інформація про митну вартість нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, двигуна, виду палива. Для визначення митної вартості будуть виходити з вартості нового легкового автомобіля відповідної моделі з урахуванням віку автомобіля. Це значення становить 0,95 для автомобіля віком менш як 1 рік й 0,2 для автомобіля віком 10 років.

Законопроєкт No10380 також передбачає альтернативне розмитнення авто через митницю. Кому, як зручніше!

Також читайте:

Які нові правила для проходження ВЛК та що необхідно знати

Влада готова винести на обговорення закон про демобілізацію

 

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.