Повістка поштою: пояснили, за яких умов вважатиметься врученою

У постанові Кабміну No560 прописано, що від 16 липня в Україні будуть надсилатися повістки звичайною поштою, після того, як закінчиться встановлений законодавством 60-денний термін для уточнення даних військового обліку.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін, повідомив про це в ефірі “1+1”.

“Після 16 липня повістки надсилатимуться рекомендованим листом. Зараз же, повістка вважається врученою, якщо людина поставила підпис особисто.”, – прокоментував він.

Також він уточнив алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня.

«Приходить рекомендований лист, і людина або отримує його під свій підпис, або відмовляється підписувати, або повертає його, і знову ж таки лист вважається доставленим… Якщо людина не живе за місцем прописки, то представник пошти ставить позначку про неможливість доставлення листа і він також вважається врученим, після чого у чоловіка є 10 днів, щоб явитися у військкомат, а інакше запускається механізм адміністративного правопорушення”. – зауважив речник Міноборони.

Важливо зазначити, що на сьогодні не обов’язково фізично отримати рекомендований лист з повісткою, щоб він вважався врученим. Це зроблено для того, щоб ніхто не зміг уникнути санкцій, які передбачені законом, а саме, штрафу у 17 – 25 тисяч гривень, а також розшуку за ухилення від військового обліку.

Також читайте:

Які нові правила для проходження ВЛК

Чи будуть відправляти повістки через застосунок “Дія”.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.