Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

На сьогодні додаток «Резерв+» викликає багато питань, на які в Міністерстві оборони не дали відповіді.

Нещодавно в Україні запустили додаток «Резерв+», за допомогою якого військовозобов’язані українці, можуть оновити свої військово-облікові дані. У Міноборони зазначили, що на сьогодні понад 1,5 мільйона українців оновили облікові дані використовуючи додаток. Але адвокат Ростислав Кравець вважає, що є певні сумніви щодо безпеки застосунку.

Про це він розповів в інтерв’ю блогеру Андрію Луганському. Юрист повідомив, що “Резерв+” ще не має офіційного статусу, тому є сумніви щодо його безпеки та законності. Також Ростислав стурбований відсутністю сертифікатів чи офіційних документів, які можуть підтвердити надійність захисту даних у додатку.

Що стосується захисту персональних даних – у мене особисто є сумніви. У мене також є сумніви щодо наявності сертифікатів безпеки. Тому що крім заяв, що додаток захищений, більше нічого немає. Жодних документів, жодних сертифікатів сьогодні не оприлюднено, – зазначив адвокат.

Тому Кравець радить усім українцям оновлювати свої дані більш надійним способом, а саме, безпосередньо через ТЦК та СП або ЦНАП. Він зазначив, що тільки коли у додатку “Резерв+” з’явиться QR-код, який анонсувало Міноборони, можна буде ним користуватися.

Також читайте:

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”.

Влада готова обговорювати закон про демобілізацію військових.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.