Влада готова обговорювати закон про демобілізацію військових : що змінилося

Влада готова винести закон про демобілізацію військових через 2-3 місяць.

Про це заявив глава парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

За його словами, після вступу в силу нового закону про мобілізацію, більше 1,5 мільйона чоловіків оновили свої дані, як того вимагає закон. Тому працівникам ТЦК за травень місяць вдалося мобілізувати більше чоловіків ніж за останні пів року.

З таки темпами мобілізації та постановки чоловіків на військовий облік, для військовослужбовців можна буде робити нормальні ротації та навіть почати обговорювати закон про демобілізацію– зазначив нардеп

Також він додав, що оцінити ефективність закону про мобілізацію можна буде пізніше, коли вийдуть всі постанови Кабміну та пройде певний час, щоб побачити, який мобілізаційний ресурс є в країні.

Потрібно час, щоб поставити всіх чоловіків на військовий облік, які оновили свої дані через “Резерв+” та ЦНАПи. Адже оновлення даних через додаток, це ще не військовий облік, потрібно всіх направити на ВЛК і побачити, чи придатний чоловік до військової служби. Я думаю, що для цього потрібно не більше 2 місяців, після чого буде видно, який мобілізаційний ресурс є в країні і почати обговорювати довгоочікуваний закон про демобілізацію, – розповів Олександр Завітневич.

Нагадуємо, що раніше голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що мобілізаційний потенціал в Україні становить щонайменше 5-6 мільйонів чоловіків.

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Військовозобов’язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.