У ТЦК заберуть деякі повноваження через скандали: що відомо

У профільному комітеті ВР хочуть скоротити повноваження ТЦК, через бійку, яка сталася в Одесі.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Єгор Чернєв.

«Дуже ганебна ситуація, коли працівники ТЦК б’ються з лікарями – вся країна обурена цією ситуацією», – сказав Чернєв.

Народний депутат зазначив, що у профільному комітеті ВР наразі опрацьовують варіанти того, як більше не допустити таких ситуацій в майбутньому.

Один із варіантів – це передати частину повноважень ТЦК іншим органам влади. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це один із варіантів, – зазначив він.

Чернєв наголосив, що заходи будуть вжиті уже найближчим часом.

Бійка в Одесі за участю ТЦК

Інцидент стався близько 11:00 ранку. Водій швидкої у свій вихідний день вирішити прийти у ТЦК та оновити свої дані, як того вимагає закон. Однак у військкоматі було ухвалено рішення його нікуди не відпускати. На тлі стресу у водія піднявся тиск і йому стало погано. Він викликав карету швидкої з лікарем та фельдшером, проте вони також були затримані і їх також не хотіли відпускати.

Зазначається, що їх в примусовому порядку хотіли направити на ВЛК, а оскільки в медиків немає броні, то цілком можливо і мобілізувати. На фоні цього медики і співробітники ТЦК почали бійку, яку побачила вся країна.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.