Apple показала, як працює супутниковий зв’язок на iPhone

В рамках інтерв’ю виданню CNET старший директор Apple з маркетингу Курт Найт поділився подробицями роботи нової функції під назвою Messages via Satellite. З її допомогою користувач зможе обмінюватися повідомленнями за відсутності зв’язку з екстреними службами та іншими контактами.

Опинившись у зоні відсутності мережі, iPhone видасть повідомлення, натискання на яке відкриє вікно з усіма доступними супутниковими службами: Emergency SOS, Roadside Assistance, Find My та Messages. В останньому випадку потрібно натиснути кнопку «Підключитися до супутника» і обмін повідомленнями буде відновлено.

Представник Apple зазначив, що всі листування, як і раніше, будуть захищені наскрізним шифруванням, що виключає витік особистої інформації. Окрім того, функція Messages via Satellite підтримує лише SMS, але не RCS. При цьому зберігається можливість надсилання емодзі та реакцій на повідомлення співрозмовника.

Messages via Satellite увійде до складу iOS 18 і дебютує в США на iPhone 14 та новіших версіях. Спочатку функція буде безкоштовною, проте у майбутньому компанія може запровадити тарифи її використання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.