В Android 15 з’явиться новий метод захисту від крадіжки даних

Не секрет, що для злому чужих гаджетів зловмисники використовують не лише віруси, а й апаратні засоби на кшталт хакерських кабелів. У беті Android 15 з’явився захист і від такого типу атак. Портал Android Authority показав, як це виглядає.

Одним із перших нововведення, додане в Android 15 Beta 2.2, виявив техноблогер Мішаал Рахман. Суть атаки полягає в тому, що оброблена хакерами зарядна станція (наприклад, встановлена ​​на вокзалі) може використовувати функцію передачі даних по кабелю. У тестовій версії ОС користувач може примусово відключити режим роботи гаджета. Для цього в меню живлення, яке з’являється на утриманні кнопки включення, з’явилася кнопка Lockdown.

Після натискання на значок блокування смартфон втратить будь-які можливості взаємодії з іншими пристроями кабелю, крім зарядки. Вперше подібність такої функції з’явилася в Android 9 у 2018 році. Тоді вона приховувала повідомлення та відключала розблокування смартфона будь-якими методами, крім основного. Наприклад, за допомогою PIN-коду. Чи буде функція включена до перших релізних зборок мобільної ОС, поки невідомо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.