У Раді заявили, що чоловіки зможуть оплатити відстрочку: яка ціна

У Верховній Раді зареєстрували новий мобілізаційний законопроєкт економічного бронювання. Пропонується бронювати чоловіків за грошові внески у 20 тисяч гривень.

Про це повідомив один із авторів законопроекту Дмитро Наталуха. Зазначається, що дана концепція допоможе зберегти спеціалістів, які є надзвичайно важливими для розвитку вітчизняної економіки.

Пропонується надати можливість підприємствам сплачувати за працівника підвищений військовий збір у 20 000 гривень, тим самим бронювати їх від мобілізації. Підприємство зможе вибрати, який працівник є критично важливим та підтвердити це відповідним розміром податку.

В планах нардепів поширити бронювання на кожен субʼєкт господарювання, зокрема на ФОПів – якщо вони підтвердять свою діяльність протягом року. Деталі процедури та відсоткову межу заброньованих визначатиме уряд.

Економічному бронюванню – бути

Голова РНБО Олександр Завітневич заявив, що економічне бронювання потрібно реалізувати в Україні.

В Україні уже є економічне бронювання тільки під іншим виглядом. Наприклад, батько трьох дітей, його не мобілізують, бо на його опікунстві діти, яких потрібно фінансово підтримувати – то чим це не економічне бронювання? Просто українцям потрібно донести, що армії потрібні гроші, а економічне бронювання це один з найкращих варіантів поповнити казну, вдіти солдата та дати йому гідну зарплату – зазначив Олександр Завітневич

Представник “Слуги народу” нагадав, що українцям не подобається поділ на багатих та бідних. Проте, за його словами, все одно слід першочергово думати про наповнення бюджету.

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.