Чоловіків здивували новою функцією реєстру “Оберіг”: тепер точно не сховатись

До реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” автоматично надходитимуть дані з реєстру Пенсійного фонду України, що повинно значно спростити процес мобілізації. Очікується, що взаємодія між двома платформами буде реалізована 5 липня цього року. Цим займатимуться ПФУ та Міноборони. Фактично це синхронізація двох реєстрів, яка дозволить швидкий доступ до даних чоловіків.

Зазначається, що рішення Кабінету міністрів в основному стосується передачі даних про співробітників, які підлягають статусу резервіста. Проте Закон №3549-ІХ щодо оцифрування військового обліку вимагає безперервної передачі даних про всіх військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

У Міноборони наголосили, що такий обмін даними допоможе відомству зрозуміти професійний та трудовий досвід призовників, особливо в умовах мобілізаційних заходів. За забезпечення безперебійної взаємодії військовослужбовців відповідає Мінцифри.

Пенсійний фонд передасть в Оберіг наступну інформацію:

  • Відомості про працевлаштування (код ЄДРПОУ, місце роботи, адреса підприємства чи організації, посада, стаж).
  • Досвід роботи з відповідної спеціальності.
  • Зміна статусу групи інвалідності.

Крім того, Кабмін вимагає від роботодавців, вести прийом, переведення, звільнення, відновлення на роботі працівників через веб-портал ПФУ.

Ця версія зберігає ясність і послідовність, одночасно надаючи необхідну інформацію щодо процесу автоматизованого обміну інформацією для мобілізації 2024 року.

Також читайте:

У Верховній Раді зареєстрували новий мобілізаційний законопроєкт економічного бронювання.

Військовозобов’язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.