Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”

Після оновлення даних в додатку “Резерв+” всі чоловіки повинні пройти військову медичну комісію, щоб повноцінно встати на військовий облік.

Про це в ефірі програми “Єдині новини” повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За словами Лазуткіна, після 18 травня уже понад 1,5 мільйона військовозобов’язаних оновили свої облікові дані, більшість із яких скористалися саме застосунком “Резерв+”.

Яке значення оновлення даних

За словами речника, оновлення даних це тільки один із етапів, який повинен пройти військовозобов’язаний чоловік. Наступним кроком потрібно з’явитися в ТЦК та СП та отримати направлення на “ВЛК”. Тому, якщо чоловік оновив дані через застосунок, то йому працівник ТЦК мають повне право вручити повістку на вулиці чи будь-якому іншому місці. Після проходження “ВЛК”, якщо чоловік визнається придатним і в нього немає відстрочки чи броні, то цілко на правових підставах йому в той же день можуть вручити мобілізаційну повістку.

Також Лазуткін підкреслив, якщо військовозобов’язаний не з’явиться за повісткою, він несе адміністративну відповідальність, що передбачає штрафи та подання особи в розшук.

У полтавському ТЦК та СП пояснили, що до 16 липня всі чоловіки повинні як мінімум оновити дані, щоб з ними могли зв’язатися представники військкомату та запросити на проходження “ВЛК”. Вони це можуть зробити в телефонному режимі, так і надіслати повістку поштою на адрес проживання чоловіка.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.