Офіційно представлений смартфон Light Phone 3: без соцмереж з монохромним екраном

За п’ять років після релізу Light Phone 2 розробники гаджета випустили третю модель серії. Вона змінила екран E-Ink на OLED-панель, але багато в чому стала кращою і зберегла основну спрямованість – допомагати користувачеві з повсякденними завданнями, не даючи відволікатися на нескінченні стрічки соцмереж.

Light Phone 3 отримав монохромний 3,92-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 1080×1240 пікселів. Над ним розташоване віконце 8-мегапіксельної фронтальної камери, а ззаду розмістився основний модуль на 50 Мп. Апаратна платформа новинки включає процесор Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 у зв’язці із конфігурацією пам’яті 6/128 ГБ.

Гаджет отримав два мікрофони з функцією шумоподавлення під час дзвінків, стереодинаміки, GPS, Bluetooth, NFC та сканер відбитків пальців, а також модуль eSIM з підтримкою мереж 5G. Компактний алюмінієвий корпус смартфона (106 x 71,5 x 12 мм, 124 грами) захищений від пилу та бризок за стандартом IP54.

Фірмова прошивка Light OS побудована на базі Android, але розробники навмисне вирізали з неї можливість встановлення додатків. Пристрій позиціонується як помічник, який не відволікає власника соцмережами та іншими інтернет-активностями. Набір функцій включає таймер, будильник, калькулятор, аудіоплеєр, програвач подкастів, точку доступу, перетворення тексту в мову, навігатор, а також програмне забезпечення для створення нотаток.

Виробник заявляє, що в Light Phone 3 ніколи не буде програм соцмереж, електронної пошти, інших програм «з нескінченною стрічкою новин». У майбутньому мають з’явитися відеозв’язок та власні алгоритми обробки зображень для камери.

Ціна пристрою у США після старту продажів, запланованого на січень 2025-го, становитиме $799.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.