Як каратимуть тих, хто вказав у “Резерв+” фейкові дані

Неотримання повістки за вказаною адресою в “Резерв+” призведе до негайного штрафу.

За останньою інформацією, ТЦК (територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) мають повноваження відразу виносити постанову щодо штрафу на військовозобов’язаного чоловіка, який вказав недійсну адресу проживання в мобільному додатку “Резерв+”. Таким чином, військовозобов’язані чоловіки ризикують отримати штраф у 17 – 25 тисяч гривень за порушення правил військового обліку.

Чому важливо вказувати актуальні дані в “Резерв+”

В сьогоднішньому законодавстві, працівники ТЦК можуть надсилати повістку рекомендованим листом і вона вважається врученою навіть тоді, коли адресант не отримав її фізично. Тому для військовозобов’язаних та резервістів, які оновили свої дані в додатку “Резерв+”, дуже важливо вказувати правильну адресу. Неправдиві дані можуть призвести до того, що особа не отримає своєчасно повістку, що в свою чергу може бути трактовано як ухилення від військового обліку.

Також, тепер працівники ТЦК можуть винести негайну постанову про накладення штрафу без складання протоколу.

Нагадуємо, що раніше, щоб накласти адміністративний штраф за ухилення від військового обліку на чоловіка, потрібна була його фізична присутність, тепер це можна зробити заочно, тобто, присутність чоловіка не потрібна. Постанова №560 дозволяє уникнути зайвих бюрократичних процедур та прискорити процес накладення штрафів.

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Українці, які прийдуть до ТЦК без повістки отримають приємний бонус.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.