Чи надсилатимуть до “Резерву+” електронні повістки та направлення на ВЛК

Українцям розповіли, чи планують надсилати електронні повістки в додаток “Резерв+”.

На дане питання відповів член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю РБК-Україна.

Так, за його словами, електронних повісток чи направлень на військово-лікарську комісію (ВЛК) у додатку “Резерв+” не буде.

Ми обговорювали це питання і мали багато дискусій під час роботи над проектом мобілізаційного закону. Остаточна позиція була одностайною – електронних повісток через електронний кабінет не буде, – сказав нардеп.

Крім того, Веніславський підкреслив, що закон також не передбачає електронних направлень на ВЛК.

Розробляючи закон, ми виключили можливість надсилати через електронний кабінет повістки чи направлень на ВЛК. Тому з погляду закону це неможливо – зазначив Веніславський.

Нагадуємо, що на днях в Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що вони ведуть роботу над електронними направленнями на “ВЛК” для осіб, які раніше мали статус “обмежено придатний”. В Мініцифрах зазначили, що отримати електронне повідомлення можна буде тільки на добровільній основі. Тобто, чоловік сам надасть згоду, щоб йому надіслали повідомлення, коли потрібно пройти “ВЛК”. Але як стало зрозуміло зі слів Веніславського, навіть якщо таке направлення будуть надсилати в “Резерв+”, то воно не матиме юридичної сили, а більше нести інформаційний характер.

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Українцям, які прийдуть до ТЦК без повістки отримають приємний бонус.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.