Українців, які прийшли до ТЦК для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК

Чоловіки, які прийшли в ТЦК та СП для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК одразу.

Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

За його словами, чоловіки зараз мають 60 днів, щоб уточнити дані. Тому ті, хто прийде оновити дані самостійно В ТЦК на ВЛК їх ніхто відразу направляти не буде.

На ВЛК вони будуть викликані пізніше, в разі потреби. Наприклад, чоловік оновив дані протягом 60 днів, але інформації про його придатність немає в реєстрі. Тому таким чоловікам буде надсилатися повістка на місце реєстрації, щоб вони явилися для проходження “ВЛК” або це може бути зроблено в телефонному режимі – пояснив речник.

Але якщо громадянин прийшов за повісткою до ТЦК та СП, то його направляють на ВЛК.

«Таке може бути, але це різні процеси, які йдуть паралельно — уточнення персональних даних протягом 60 днів, ну і елементарна перевірка документів, оповіщення, яке здійснюють військовослужбовці ТЦК, зокрема в громадських місцях або за адресами проживання. Тобто, чоловік може прийти уточнити дані, якщо ВЛК перезавантажене, то ніхто його не буде направляти на проходження комісії», — уточнив Істомін.

Він наголосив, що зараз термін проходження ВЛК не перевищує 14 днів, але це визначено з урахуванням необхідності отримання повної та об’єктивної інформації про стан здоров’я особи.

Нагадуємо, що в Міністерстві оборони розповіли, що вони працюють над електронним направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) в додатку  “Резерв+”. Зараз сервіс знаходиться на стадії розробки.

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Чи вистачить місць в українських в’язницях для всіх ухилянтів та дезертирів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.