Мобілізують всіх: служити відправлять і тих, хто не сподівався

В Міністерстві оборони хочуть поставити всіх чоловіків на військовий облік, щоб знати, який людський ресурс є в країні та поза її межами.

Про це розповів начальник відділу зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Як зазначив військовий, за допомогою цифровізації військової справи, чоловікам буде дуже важко уникнути військового обліку і переховуватися від ТЦК. Адже після 16 липня, фактично всі державні послуги будуть закриті для ухилянта.

Завдяки системі “Оберіг” у ТЦК будуть бачити, де чоловік працює, його місце прописки тощо. Якщо він не оновить дані протягом відведених 60 днів, то його буде подано в розшук і оштрафовано на 17 – 25 тисяч гривень. Багато чоловіків жаліються на такі обмеження, але якщо всі будуть виконувати свої конституційні обов’язки, то ніяких санкцій не буде. Це нормальний процес, коли у воєнний час держава знає де знаходиться чоловік і може розраховувати на нього – зазначив Володимир Фітьо.

Також він додав, що ситуація на фронті не з легких, тому до кінця року в лави ЗСУ потрібно мобілізувати ще 110 – 120 тисяч солдатів.

Українцям потрібно зрозуміти, що такі міри, як створення електронного реєстру, посилена мобілізація зроблені не просто так. На нас напав ворог, який хоче нас знищити як націю, тому ми повинні протистояти йому і виграти цю війну, а без людського ресурсу це неможливо. Тому всі чоловіки повинні бути морально і психологічно готові, що рано чи пізно їх можуть мобілізувати в Збройні сили України – розповів Володимир Фітьо.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зараз знаходиться законопроєкт про військову поліцію.  ЇЇ планують створити на базі вже існуючої Військової служби правопорядку ЗСУ. Пояснюють це не просто зміною назви, а можливістю надати цій структурі додаткових функцій, такі як заходити в приватні оселі та здійснювати оперативно-розшукові дії щодо ухилянтів та дезертирів. Більш детально про законопроект ми розповідали в цій статті – “Військова поліція: кого затримуватиме і розшукуватиме

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.