Військовозобов’язані, які вказали фейкові дані у “Резерв+” будуть покарані

Чоловіки, які оновили дані в “Резерв+”, але при цьому вказали фейкові адреса та номера телефонів, будуть покарані максимальними штрафами, а також їм можуть заблокувати банківські рахунки.

Про це заявили в Міністерстві оборони.

Якщо працівник ТЦК не може зв’язатися з військовозобов’язаним через мобільний телефон, який вказав чоловік в “Резерв+”, то належним підтвердженням оповіщення відповідно до постанови Кабміну є поштове повідомлення. Тобто, наступним кроком представник ТЦК надсилає “повістку” рекомендованим листом на вказану адресу в “Резерв+” і вона вважається врученою, навіть якщо чоловік не отримував її фізично. Це зроблено для того, щоб ніхто не змін уникнути санкції, які передбачені новим законом.

Слід зауважити, що відповідно до закону №3696-IX про заочні штрафи, який набув сили 19 травня, тепер не потрібна фізична присутність чоловіка, щоб накласти на нього адміністративний штраф. Представник ТЦК зможе це зробити самостійно, але при цьому у ТЦК обов’язково мають бути підтвердні документи про отримання виклику.

Таким чином, ті чоловіки, які будуть ігнорувати виклик ТЦК будуть покарані штрафом на суму 17 -25 тисяч гривень, подані в розшук, а також через суд позбавлені права керувати транспортним засобом. Тому в Міністерстві оборони застерегли чоловіків і попросили вказувати вірні дані в “Резерв+” або самим приходити в ТЦК та ставати на військовий облік.

Також читайте:

Хто може відстежити особисті дані українців в реєстрі “Оберіг”

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.