Українцям, які прийдуть до ТЦК без повістки отримають приємний бонус

Чоловіки, які добровільно прийдуть у військкомат, будуть мати можливість підписати контракт на один рік. Після року вони матимуть змогу звільнитися з військової служби.

Про це розповів депутат та член РНБО Федір Веніславський.

Політик зазначив, що є принципова різниця між військовозобов’язаними, які з’явилися до ТЦК за повісткою і тими, хто прийшов добровільно без повістки для уточнення даних.

Якщо чоловік прийшов не по своїй волі, тобто по повістці, то його відразу повинні направити на медичну комісію і за потреби йому можуть вручити бойову повістку. Чоловіки, які прийшли добровільно, будуть мати змогу отримати певний час, щоб вирішити всі справи перед мобілізацією, а також вони матимуть можливість укласти контракт із ЗСУ на рік. І після закінчення річного терміну військовослужбовець матиме право його не продовжувати, – пояснює Веніславський

Можливість звільнитися після року служби була спеціально передбачена для тих, хто добровільно вступає до війська, додав нардеп.

Генштаб спростував слова Федора Веніславського.

Дана висловлювання дуже привернули увагу українців, адже невідомо, якими нормами закріплені слова нардепа. Тому представники ТСН звернулися до Генштабу, щоб уточнити інформацію, яку надав Веніславський.

В Генштабі спростували слова нардепа і сказали, що укласти контракт на військову службу в ЗСУ строком на 1 рік мають право тільки наступні чоловіки:

  • особи, які мають вік від 18 до 25 років;
  • особи, які мають медичну або психологічну освіту.

Таким чином, медіа неправильно зрозуміли нардепа, що і спричинило шум в інфопросторі України, або нардеп сам до кінця не був обізнаний в темі.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.