У Раді повідомили, скільки ще чоловіків потрібно призвати до ЗСУ

У Верховній Раді повідомили, скільки чоловіків потрібно мобілізувати до кінця року для потреб армії.

Як розповів нардеп Руслан Горбенко, до ЗСУ потрібно мобілізувати ще 120 тисяч осіб, цю цифру озвучили в Генштабі.

Народний обранець повідомив, що раніше звучала цифра у 500 тисяч чоловіків. Саме таку кількість раніше озвучував Валерій Залужний, а пізніше з ним погодився президент Володимир Зеленський.

Але Горбатенко зазначив, що про такі цифри мобілізації говорилися на фоні затримки допомоги від США. Варто зазначити, що новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський передбачає залучення значно меншої кількості новобранців.

Також нардеп звернув увагу, що потрібно переглянути законодавство щодо притягнення військових командирів до відповідальності.

На його думку, багато командирів зловживають своїми повноваженнями. Адже все частіше випливають непоодинокі випадки, де накази некомпетентного командира призводить до загибелі особового складу або отримання неправомірної вигоди. Таких командирів потрібно карати, інакше військовослужбовці не будуть мотивовані виконувати свої обов’язки.

Щоб перемогти у війні, нам необхідно ретельніше ставитись до підбору командувачів бригад, батальйонів і так далі, включаючи підвищення рівня їхньої підготовки до посади. Нестача досвідчених командирів, які справді вболівають за боєздатність своєї військової частини, наразі є складною темою для нашої армії“, – зазначив нардеп

Також читайте:

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

У Верховній Раді знову хочуть розглянути варіант економічного бронювання за гроші.

Чи вистачить місць в українських в’язницях для всіх ухилянтів та дезертирів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.