Чи може військовозобовʼязаний зателефонувати адвокату з ТЦК

Уже не раз в Україні спливає історія де працівники ТЦК перевищують свої повноваження щодо військовозобов’язаних чоловіків. В такому випадку військовозобовʼязаним потрібно звертатися до адвокатів.

Наскільки таке рішення дієве, про це з власного досвіду розповів кореспондент “Інформатора” Ігор Рець.

Журналіст з’ясував, що просто вимога дати можливість зв’язатися з адвокатом знаходячись у ТЦК не приводить до очікуваного результату.

Коли ти сидиш в ТЦК, тебе засипають питаннями – Де хочеш служити? Чи є в тебе бронь ? Чому не оновлював дані?. Коли над тобою стоять пару здорових чоловіків, ти розгублюєшся, адже ще годину тому ти йшов по своїм справам, а тут питають в які війська хочеш іти. Це добре збиває з пантелику – розповідає журналіст.

Також журналіст додав, що найцікавіше починається тоді, коли ти хочеш викликати адвоката. Представники військкомату розуміють, що вони не добиваються потрібно їм результату і вдаються до хитрощів, запевняючи, що скоро відпустять, але спочатку просять підписати велику кількість документів.

Більшість ці документи читають поверхнево або взагалі підписують не дивлячись, розраховуючи швидше залишити військкомат. Але так трапляється, що часто серед цих документів може бути відмова від адвокатської допомоги. У такому випадку ТЦК отримує законне право не допустити адвоката до військовозобов’язаного.

Коли тебе примусово доставляють до ТЦК, потрібно бути дуже обережним, що підписуєш. Представники військкоматів часто користуються своїми повноваженнями і навіть можуть дати під підпис призовникам анкету добровольця, підписання якої засвідчує бажання людини до проходження військової служби. Тому моя порада, гарно читати документи, які підписуєш і у разі неправомірних дій вимагати зателефонувати адвокату – зазначив журналіст.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.