Військовозобовʼязаним вступити на магістратуру та аспірантуру стане складніше

У Міністерстві освіти стурбовані, адже цього року на навчання до магістратури та аспірантури було подано чимало заяв і велика кількість з них належить чоловікам старшого віку.

За новим мобілізаційним законодавством, студенти, аспіранти та докторанти мають право на відстрочку від мобілізації. Зазначається, що охочих здобути вищу освіту стає все більше чоловіків, тому Міносвіти хоче запровадити досить жорстку систему відбору до ВНЗ.

Про це розповів заступник міністра освіти й науки України Михайло Винницький в ефірі програми “Єдині новини” національного телебачення.

За його словами, у 2024 році очікується, що велика кількість чоловіків вступатиме на магістратуру та аспірантуру. У Міністерстві освіти України стривожені цією ситуацією, оскільки цього року вступні іспити для магістратури та аспірантури єдині.

“Єдиний вступний іспит, на який цього року зареєструвалася рекордна кількість осіб … Перевищила 200 тисяч, серед них велика кількість чоловіків, які старше за 25 років, очевидно, що вони мають свої причини здобути вищу освіту”, – сказав Винницький.

Також міністр зазначив, що зазвичай реєструється на такий іспит переважно не більше 110 тисяч осіб.

Міністерство освіти не має наміру уникати цієї тенденції, тому вступні іспити до вишів цього року будуть складнішими. Відтак, на магістратуру та аспірантуру будуть вступати ті, хто хоче вчитися, а не ті, хто хоче уникнути мобілізації.

Також читайте:

Чому чоловіків з оновленими даними ТЦК може затримати та доставити у військкомат.

Чи зможе влада пересадити всіх ухилянтів та дезертирів в українські в’язниці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.