Деяких студентів можуть мобілізувати найближчим часом

У Міністерстві освіти дали чіткі пояснення, хто зі студентів має право на відстрочку від мобілізації до лав ЗСУ, а хто її втратить.

Отже, студенти, аспіранти та докторанти, які будуть здобувати вишу освіту на денній або дуальній формі навчання не можуть бути мобілізовані до ЗСУ. Однак їм необхідно підтвердити таку можливість відповідними документами.

Українці, які захочуть отримати другу або третю вищу освіту, але вона буде нижча за наявним рівнем особи, тепер не матимуть право на відстрочку. Наприклад, у чоловіка уже є магістр за однією спеціальністю і він знову здобуває ступінь магістра уже за іншою спеціальністю, таким особам буде відмовлено у відстрочці і їх можуть мобілізувати.

Таким чином, право на відстрочку за новим законом буде мати тільки наступна категорія українців:

  • асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти.
  • наукові та науково-педагогічні працівники університетів, технікумів, коледжів, наукових установ і організацій, якщо викладач має вчене звання або науковий ступінь;
  • педагогічні працівники закладів ПТУ та загальноосвітніх шкіл за умови, що вони працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки;
  • студенти та учні денної або дуальної форми для здобуття професійно-технічної, фахової, фахової передвищої та вищої освіти.

Також читайте:

Скільки вироків було винесено за ухилення від мобілізації з тюремним терміном.

Чи вистачить місць в українських в’язницях для всіх ухилянтів та дезертирів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.