Відправили поштою: у ТЦК відповіли, за яких умов повістка вважається врученою

Українці, які будуть уникати військового обліку, отримуватимуть повістку поштою і вона буде вважатися врученою навіть тоді, коли військовозобов’язаний не побачив її або не отримав особисто.

Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Так, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним, всі чоловіки повинні оновити військово облікові дані у ТЦК протягом 60 днів. Ті чоловіки, які будуть ігнорувати нове мобілізаційне законодавство підпадуть під санкції.

Військовий розказав, яки буде алгоритм дій працівників  ТЦК, якщо військовий не оновить дані протягом 60 днів.

Потрібно зрозуміти, що ТЦК став повністю автоматизованим за допомогою цифровізації. Тільки пройде 60 днів, програма зразу покаже, що чоловік не онови дані протягом цього періоду. Першим ділом чоловіка зразу буде подано в розшук для адміністративного затримання та доправлення його до військкомату. Якщо поліція протягом 5 днів не зможе знайти порушника, то ТЦК надсилає особі на її місце проживання рекомендованим листом “вимогу” з’явитися до військкомату – розповів Роман Істомін

Також він додав, що байдуже, чи отримав чоловік “вимогу” фізично, вона буде вважатися врученою навіть тоді, якщо військовозобов’язаний  знаходиться за кордоном. Це зроблено для того, щоб ніхто не зміг уникнути військового обліку та конституційного обов’язку перед батьківщиною.

Таким чином, після вручення чи не вручення вимоги чоловіку, йому дається 10 календарних днів, щоб з’явитися у військкомат. Після чого представник ТЦК може звернутися в суд, щоб чоловіка позбавити права керувати автомобілем, а також може накласти заочно штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Більш детальніше про штрафи за порушення правил військового бліку ми розповідали в цій статті – “Тепер штрафи виписуватимуть 4 рази на рік всім ухилянтам

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.