Бронювання від мобілізації за гроші: у Раді зареєстрували новий законопроєкт

У законопроєкті передбачено, що однією з основних умов для бронювання є сплачений розмір податку не менше встановленої мінімальної заробітної плати за місяць.

Народний депутат від партії “Слуга народу Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт No 11308 про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо економічного бронювання. Документом передбачено, що бронюванню підлягають громадяни, які досягли військовозобов’язаного віку та офіційно працевлаштовані або займаються підприємницькою діяльністю.

Нардеп запропонував однією з ключових умов бронювання, зробити сплату податків на суму не менше встановленої мінімальної заробітної плати за місяць. Даний законопроєкт також передбачає автоматичне бронювання, а саме, повідомляючи про власний статус у відповідні органи, електронною поштою або іншими доступними засобами зв’язку щомісячно.

“Для підтвердження бронювання необхідно надати докази сплати податків. Функція збору, обробки та передачі відповідної інформації районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) покладається на орган, визначений Кабінетом Міністрів України.» – йдеться у проєкті закону

Тепер документ розглядатиме профільний комітет. Якщо вони вважатимуть документ вигідним, вони можуть поставити його на голосування.

У ВР розгорілася дискусія щодо даного законопроєкту. Наприклад нардеп Мусса Магомедов заявив, що рішення може мати більше негативних наслідків, ніж позитивних. Він вважає, що економічне бронювання спричинить соціальний розкол і лише зашкодить економіці країни.

А от Дмитро Наталуха голова економічного комітету, сумнівається що це погана ідея. Він вважає що саме економічне бронювання забезпечить захисників на фронті, які вже зараз купують зброю за власний кошт.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.