У Раді розповіли чи продовжать термін оновлення даних до 150 днів

Після зареєстрування у Верховній Раді законопроєкту про продовження терміну оновлення даних військовозобов’язаних до 150 днів, багато чоловіків здихнули з полегшенням, але скоріше за все його не приймуть.

Про це в коментарі виданню РБК-Україна повідомив член РНБО, Федір Веніславський.

За словами нардепа, наразі військовозобов’язані чоловіки мають достатньо часу для оновлення даних через ЦНАП, додаток “Резерв+” та безпосередньо в ТЦК та СП.

Після набуття чинності закону про посилення мобілізації у чоловіків є фактично два місяці, щоб оновити дані. Ми зараз не говоримо про проходження військово лікарської комісії (ВЛК) в ці терміни, а про те, що людина повинна вказати свій номер телефону та адресу проживання через три шляхи – ЦНАПи, ТЦК та додаток  “Резерв+”. Для цього чоловіку не потрібно чекати годинами в чергах, в додатку це можна зробити за лічені хвилини, трішки більше часу це займе через ЦНАП та безпосередньо в ТЦК, – зазначив Веніславський

Нардеп вважає даний законопроект – “політичним піар-ходом”, адже немає потреби продовжувати термін оновлення даних. За його словами, якщо до 17 липня буде видно, що неможливо поставити всіх на військовий облік, мова йде про необхідність фізично з’явитися до ТЦК та СП та пройти ВЛК для встановлення статусу “придатного” чи “непридатного” до несення служби. Але навіть в такому випадку можна просто дати внутрішнє розпорядження, яке дасть більше часу для проходження військово лікарської комісії, а не приймати новий законопроект.

Два місяці більш ніж достатньо, щоб оновити дані, а на рахунок продовження терміну проходження ВЛК, потрібно дивитися по ситуації , – підсумував Веніславський.

Також читайте:

Військовозобов’язаних примусово доставлятимуть до ТЦК, в яких випадках можуть застосувати силу.

Що буде, якщо не оновлювати дані в ТЦК та не сплачувати штрафи

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.