Чи допоможе “Резерв+” уникнути штрафів при перевірці документів

Згідно з новим мобілізаційним законом, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військові документи. Це може бути військовий квиток, тимчасове посвідчення та посвідчення про приписку до призовної дільниці (приписне).

Про це повідомив речник ТЦК та СП у Полтавській області майор Роман Істомін.

Застосунок “Резерв+” або витяг з ЦНАПу не замінять ці документи та не врятують вас від штрафів. За відсутність військово-облікових документів передбачено штраф від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Зміни в законодавстві передбачають, що громадяни повинні пред’являти військово-облікові документи на вимогу представників ТЦК і СП або поліції. Дана норма набула чинності 18 травня 2024 року. Речник ТЦК і СП Полтавської області майор Роман Істомін наголосив, що підтвердити особу військовозобов’язаного можуть лише офіційні документи.

«Для військовозобов’язаного таким документом є військовий квиток або тимчасове посвідчення, а для призовника посвідчення про приписку до призовної дільниці. До того ж постановою Кабміну No559 затверджено нову форму військово-облікового документа, який громадянин також може мати при собі», – прокоментував Істомін.

Додаток “Резерв+” створено для оновлення даних військовозобов’язаних, але не є заміною військового квитка. Через додаток не можна пройти ВЛК та стати на військовий облік повноцінно.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.