В Україні була створена комісія, де будуть допомагати отримати відстрочку від мобілізації

У Тернополі вирішили створити комісію при міській раді, яка буде допомагати чоловікам отримати відстрочку від мобілізації на законних підставах. Це стосується тих чоловіків, які мають на утриманні людей з інвалідністю, літні батьки тощо. Відповідне рішення було ухвалене 29 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Зазначається, що після вступу нового мобілізаційного закону 18 травня багато чоловіків стикаються з проблемою отримати законне право на відстрочку. Адже, як виявилося, юристи та навіть народні депутати визнали закон заплутаним. Тому в Тернополі була створена комісія, яка буде допомагати відстоювати законне право чоловіка на відстрочку.

Для прикладу, зараз дуже важко отримати відстрочку по догляду за батьками. Новий закон передбачає, щоб отримати відстрочку по догляду за батьками, військовозобов’язаний має оформити довідку про єдину дитину. Без пояснення, де і хто видає таку довідку. Без такого підтвердження в ТЦК не нададуть відстрочки. Таким чином, новостворена комісія буде допомагати в таких випадках.

Також вона може надати безкоштовні юридичні послуги для чоловіків і проконсультувати їх, чи можуть вони отримати відстрочку на тих чи інших підставах.

Також читайте:

Коли ухилення від мобілізації не карається законом.

У ТЦК дали відповідь, коли будуть розсилати повістки поштою та чи вважатимуться вони врученими.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.