Українцям заплатять гроші за повернення додому

Українці, які після закінчення війни захочуть повернутися додому, зможуть отримати фінансову допомогу від європейських країн.

Про це розповів у своєму Telegram-каналі нардеп від фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

За його словами, Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з міграції погодив рішення про виплату грошової допомоги українцям, які вирішать повернутися додому після війни.

Після закінчення війни, українці, які захочуть повернутися на батьківщину, зможуть отримувати фінансову допомогу від європейських країн. Ця норма додана до великої доповіді, яку ми готуємо в міграційному комітеті ПАРЄ по Україні“, – розповів Гончаренко.

Також він додав, що це рамкове рішення і рекомендація, тому відповідні механізми кожна держава прийматиме самостійно. Народний обранець зазначив, що цю рекомендацію ПАРЄ держави отримають після ухвалення резолюції в червні.

Гончаренко впевнений, що дане рішення допоможе вернути частину українців додому після закінчення війни.

Нагадуємо, що на сьогодні деякі держави уже фінансують українців, які хочуть повернутися додому. Зокрема, виплати можна отримати в Ірландії, Швейцарії та Норвегії. Швейцарія готова заплатити від 1000 до $4300 за повернення українців додому, Норвегія готова виплачувати по 1500 євро на особу, а от в Ірландії поки невідомо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.