У ТЦК дали відповідь, коли будуть розсилати повістки поштою та чи вважатимуться вони врученими

Після вступу в силу нового закону про мобілізацію у чоловіків є 60 днів, щоб оновити військово облікові дані. Ті чоловіки, які не зроблять цього, отримають повістки рекомендованим листом. Повістка у такому випадку буде вважатися врученою.

Про це в інтерв’ю виданню “Телеграф” повідомив речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна.

За його словами, військовозобов’язані чоловіки, які будуть ігнорувати нове законодавство і продовжувати уникати військовий облік, уже з 16 липня їм будуть надсилати повістки поштою на адресу зареєстрованого місця проживання.

Істомін зазначив, що не обов’язково отримувач повинен підписувати лист з повісткою, щоб вона вважалася врученою. Тепер підтвердженням повістки є:

  • день отримання такого поштового відправлення, що підтверджується інформацією та/або документами від пошти;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання.

Таким чином, навіть якщо чоловік давно не живе за місцем прописки, то все одно повістка буде вважатися в день коли працівник пошти поставив позначку, що її неможливо вручити.

Після вручення повістки через пошту, чоловіку дається 10 календарних днів, щоб він з’явився у військкомат. Якщо після відведеного терміну чоловік не з’явився у військкомат, представник ТЦК повинен подати чоловіка в розшук, наложити заочно штраф на суму  17 – 25 тисяч гривень, а також через суд позбавити ухилянта права керувати автомобілем.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.