У “Резерв+” додадуть нові функції: тепер ходити в ТЦК не обов’язково

Незабаром у додатку «Резерв+» буде реалізовано нову функцію, завдяки якій не потрібно буде відвідувати ТЦК. Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

«Найближчими місяцями, ми запровадимо функцію, яка дозволить виправляти свої дані, через електронні запити в інші реєстри не відвідуючи ТЦК та СП. Базовою системою для застосунку є реєстр “Оберіг”, який має зараз електронні інтеграції з нашими основними сімома реєстрами державного рівня.”, – прокоментувала Черногоренко.

За її словами, вони додадуть в «Резерв+» функцію, яка дасть можливість робити запити в ТЦК та СП без фізичного візиту.

«Ми обговорюємо можливість електронного запиту в інший реєстр. Це було б еквівалентно тому, як громадянин приносить своє свідоцтво чи інші документи безпосередньо до ТЦК або СП. Найближчим часом ми запровадимо цей функціонал і скасуємо будь-які візити”, – зауважила заступниця.

Вона додала, що “Резерв+” має стати електронним ТЦК.  Адже “Резерв+” створений саме для того, щоб дати всім військовозобов’язаним і призовникам час протягом 60 днів оновити свої дані відповідно до положень Закону про мобілізацію, зокрема електронну пошту, телефон і фактичне місце проживання.

Черногоренко зазначила, що через шалений попит на «Резерв+» було прийнято рішення додати QR-код та розмістити там електронні військово-облікові документи.

Також, речник Міноборони Дмитро Разуткін повідомив, що через “Резерв+” оновили дані 1 млн 200 тис. осіб. Він зазначив, що на другому місці за кількістю людей, які оновили дані, – центри надання адміністративних послуг – 80 тис. осіб.

Щодо того, коли «Резерв+» більше не буде працювати в тестовому режимі й натомість вважатиметься офіційним документом, речник зазначив, що ця опція буде запущена 18 червня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.