Стало відомо скільки працівників, які ідуть оновлювати дані в ТЦК отримують бойову повістку

Під час оновлення даних в ТЦК та проходження військово лікарської комісії 90 % працівників отримують бойову повістку, тому зараз багато людей звільняються і не хочуть працювати з «білим бізнесом», заявила Ірина Романенко, директор з персоналу «Контінентал Фармерз Груп».

Якби процес бронювання проходив згідно з правилами, напруга була б зменшена. Відповідні органи повинні переглянути списки протягом передбаченого законодавством терміну, але наразі це не так. Ми очікуємо списки по 2-3 місяці, які шукаємо або в Генштабі, або в Мінагро, або в Мінекономіки, — зазначила Романенко.

Також таку проблему раніше висвітлював Дмитро Леушкін, засновник логістичної групи компаній “Прайм”.

Після вступу закону про мобілізацію, чоловіки, які займалися міжнародними вантажними перевезеннями почали масово звільнятися перед страхом бути мобілізованим. Адже транспортні компанії не бронюють працівників.

Нагадуємо, що процедуру бронювання уряд затвердив у березні 2023 року і вона єдина для всіх галузей. Профільне міністерство або ОДА мають спершу визначити компанію “критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період”. І тоді підприємство може забронювати до 50 % персоналу. Винятками є підприємства військової промисловості, де віднедавна можна бронювати всіх працівників.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.