Повістки від ТЦК розсилатимуть 17-річним: причини

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності в травні, призовний вік в Україні знизили з 27 до 25 років. Однак відомо, що ТЦК розсилатимуть повістки й 17-річним хлопцям. Водночас у ЗСУ запевнили, що вручення повісток неповнолітнім громадянам не має стосунку до мобілізації.

Призовний вік в Україні починається з 18 років. Однак згідно із законодавством молоді люди повинні стати на військовий облік у ТЦК із 17 років. Однак не всі це роблять, особливо зараз, під час війни. Тож ТЦК розсилатиме повістки 17-річним юнакам, аби нагадати про їхній громадянський обов’язок. Але це не означає, що їх одразу мобілізують на службу в збройні сили. Просто в Міноборони хочуть знати загальний мобілізаційний резерв по країні, включно з кількістю молоді допризовного віку.

Це відповідає закону «Про військовий обов’язок і військову службу» передбачено, що щорічно з січня по березень беруться на військовий облік громадяни, яким у рік призову виповнилося 17 років.

Хто цього не зробить, Територіальні центри комплектування надсилатимуть повістки.

«Молоді люди, які в силу певних обставин не стали на військовий облік, будуть надсилатись повістки для прибуття в ТЦК та постановки на військовий облік. Постановка на військовий облік не має жодного стосунку до мобілізаційних заходів, які тривають”, – запевнили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

Також читайте:

Чернівецький суд зобов’язав ТЦК надати відстрочку від призову чоловіку, дружина якого має II групу інвалідності

Під час оновлення даних в ТЦК та проходження ВЛК 90 % працівників отримують бойову повістку

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.