Мобілізаційний ресурс достатній: стало відомо, скільки чоловіків оновили дані після 18 травня

Станом на 30 травня 1,3 мільйона українських військовозобов’язаних чоловіків оновили військово облікові дані. В Міністерстві оборони повідомили, що приблизно 30% з цих чоловіків мають бронь або відстрочку.

Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону

Мобілізаційний закон працює, адже за короткий проміжок часу більше мільйона українців оновили свої дані. З них 25- 30 % мають бронь або відстрочку, всі інші рано чи пізно можуть бути мобілізовані – розповів Дмитро Лазуткін

Також він додав, що ніхто не буде мобілізовувати таку кількість українців одночасно, оскільки для того, щоб підготувати певну кількість людей, потрібен час та враховувати можливості країни.

Нагадуємо, що по новому закону всі чоловіки повинні оновити свої військово облікові дані протягом 60 днів. У разі ігнорування даної вимоги чоловіку буде загрожувати штраф у 17 тисяч гривень, позбавлення права водити машину через суд, а також його можуть подати в розшук. Таким чином, даний закон змусив багатьох чоловіків прийти у військкомат, які оминали його майже 2 роки і оновити свої дані.

Також слід зауважити, що у Верховній Раді зараз хочуть зареєструвати законопроект про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних до 150 днів. Як зазначили у Міноборони, система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Так як після оновлення даних в застосунку “Резерв+” все одно потрібно йти до ТЦК і проходити ВЛК, щоб повноцінно стати на військовий облік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.