Пенсіонерам доплатять по 1000 гривень: хто отримає

В Україні з 1 червня перерахують пенсії сотням тисяч громадян. Деякі пенсіонери можуть розраховувати на отримання надбавки в тисячу гривень.

За даними Пенсійного фонду України, перерахунок буде проведено заднім числом через певну затримку з надходженням статистичних даних.

Хто отримає надбавку

Лише пенсіонери, які відповідають певним критеріям, отримають в червні додатково 1000 гривень:

• отримують пенсію у розмірі 5 842 гривні;
• мали 35 і більше років стажу під час виходу на пенсію;
• продовжували працювати після виходу на пенсію;
• отримали за цей час не менше ніж 24 місяці додаткового страхового стажу.

Як проводять перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться регулярно. Це відбувається кожні два роки, але тільки якщо працюючий пенсіонер додатково накопичив 24 місяці страхового стажу. Якщо менше, то перерахунку доведеться чекати ще два роки або до моменту остаточного виходу на пенсію (тобто звільнення).

З квітня планується перерахунок виплат, але їх нарахують лише в червні за три місяці одразу.

Який розмір надбавки буде для пенсіонерів

Отже, якщо пенсіонер має стажу 35 років і отримує пенсію у розмірі 5842 гривні, то після перерахунку він отримуватиме додатково 333 гривні на місяць. Тож у червні особа отримає додатково 1000 гривень. Надалі пенсіонери отримуватимуть 6175 гривень на місяць. Цей розрахунок Пенсійний фонд використовує як зразок, реальні суми можуть різниться. Розрахувати їх можна самостійно або звернутися до найближчого відділення пенсійного фонду для уточнення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.