Оновлення даних через “Резерв+”: чому українцям все одно потрібно йти до ТЦК

Додаток “Резерв+” не зможе повноцінно замінити ТЦК. Українцям розповіли, чому все-таки потрібно йти до Територіального центру комплектування.

Як відомо з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію. Зокрема, всім українським чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно оновити дані до 16 липня 2024 року. Це можна зробити через ТЦК, ЦНАП або програму “Резерв+”. Інакше, всі хто не оновив до цього часу дані будуть подані в розшук і оштрафовані на 17 тисяч гривень.

Проте українцям наголошують, що додаток “Резерв+” не стане повноцінним ТЦК у смартфоні. Адже, щоб повноцінно стати на військовий облік потрібно пройти ВЛК і отримати статус “придатний” або “непридатний”. Тому ті люди, які оновили дані через смартфон, повинні прийти у військомат та отримати направлення ВЛК.

Додаток  “Резерв+” потрібен, щоб кожен військовозобов’язаний міг вчасно оновити дані та отримати доступ до інформації у реєстрі “Оберіг”.

Щоб зареєструватися, просто авторизуйтесь, використовуючи свій BankID. Далі по черзі з’являться поля для підтвердження або оновлення даних. Введіть номер телефону – якщо це поточний номер, натисніть ОК, якщо ні – введіть новий номер телефону. Після перевірки чи оновлення всіх даних законний обов’язок буде виконано.

Також зверніть увагу, що використання додатка «Резерв+» не є обов’язковим. Однак обліковий кабінет буде створено автоматично для кожного військовозобов’язаного.Тому оновлення даних процедура обов’язкова, не залежно від того, як ви її пройдете онлайн чи офлайн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.