Як шукатимуть ухилянтів через Оберіг: подробиці

Електронний облік військовозобов’язаних має велику перевагу над паперовим, а саме, тепер ТЦК може дізнатися де перебуває чоловік, якщо він користується державними послугами або працює офіційно.

Сервіс “Оберіг” збирає всю інформацію з наступних реєстрів – Міністерства фінансів, МВС, Міністерства освіти й науки, Державної судової адміністрації, Пенсійного фонду, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, ЦВК, Державної прикордонної служби.

Таким чином, працівники ТЦК можуть побачити, що людина здає на права через бази МВС або відвідувала сімейного лікаря, де працює тощо. Про такі можливості працівників ТЦК повідомив підполковник Павло Литвин.

Паперовий облік мав великий недолік, людина формально перебувала на обліку, а реально в ТЦК не знали де її шукати. Таке враження, що у нас призовників десятки тисяч, а поповнювати армію нікому. Спробувати вручити повістку по старим правилам це було ще те завдання – зазначив Литвин

Нагадуємо, що по новим правилам, повістки розсилатимуть рекомендованим листом і вона вважається врученою, навіть якщо чоловік давно не живе за місце реєстрації та не отримав її фізично.

Військовий пояснив, що дане правило зроблено для тих, хто сховався, не користується державними послугами і не живе за місцем реєстрації. Таких чоловіків важко знайти, але це не означає, що вони повинні уникати відповідальності. Тому розшук і штрафи для даної категорії це правильне рішення, яке прийняли у Верховній Раді, вважає Литвин.

Тепер реєстр «Оберіг» має спростити процес мобілізації до лав ЗСУ, підвищити ефективність роботи ТЦК та запобігати корупції, адже навіть проходження ВЛК буде заноситися в систему.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.