Стало відомо, скільки чоловіків, що отримали повістки, приходять до ТЦК: цифри вражають

Мобілізаційна ситуація в Україні надзвичайно напружена. Військовозобов’язані чоловіки намагаються не потрапляти на очі працівникам ТЦК. Тому, навіть отримавши повістку, вони не поспішають до військкомату. Зі 100% отримавших повістки, до ТЦК приходять тільки 2%.

Таку інформацію надав військовий і співробітник ТЦК у Львові Володимир Гренюх, який наразі перебуває в охороні місць тимчасового перебування мобілізованих новобранців, яких потім будуть відправляти на полігон.

“Тут є їсти, є місце для ночівлі, взагалі всім необхідним забезпечені. Сюди можуть приїхати родичі мобілізованих, щоб з ними зустрітися. Це не в’язниця, як собі уявляють люди”, – пояснив головний сержант взводу роти охорони.

Володимир розповів, що регулярно спілкувався з новобранцями і майже ніколи не стикався з їхньою агресивною поведінкою. Люди все розуміють й адекватно реагують, якщо з ними нормально спілкуватися.

Водночас він також розуміє мотиви дій своїх колег із ТЦК, які безпосередньо займаються “виловом” ухилянтів та передачею їх до Територіальних центрів комплектування. Звичайно, бувають моменти, коли їм доводиться діяти жорстко. Але якщо таких заходів не буде вжито, набрати військо буде неможливо.

“Те, що зараз відбувається, це правильно. Зі 100% тих, хто отримав повістки, лише 2% прийшли. У мене є загиблі побратими, а також є воїни, яких потрібно замінити на фронті. Зрозумійте правильно: бригади по 2-3 роки перебувають у зоні бойових дій, треба робити ротації та заміни. Для цього й необхідна мобілізація”, – підкреслив військовий.

Сам військовий був направлений до тилової роботи після двох важких контузій, які він отримав на фронті. Після довго лікування його перевели до роботи в ТЦК. Військовий зазначає, що він тут не один такий, який скалічений війною.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.